Maritieme communicatiemiddelen van WNL

WNL levert en installeert alle apparatuur die nodig is voor communicatie met de kust en tussen schepen onderling. Van (handheld) marifoon en MF/HF-zenders, tot apparatuur voor satellietcommunicatie en televisie. 

Achtergrondinformatie over maritieme communicatie

Voordat spraakverbindingen tot de mogelijkheden behoorden, maakten we in de maritieme communicatie gebruik van morse, een in 1835 uitgevonden communicatiecode. Vanaf de jaren ’30 van de vorige eeuw werd het mogelijk om via zenders over de korte golf met elkaar te spreken. Speciaal voor communicatie langs de kust en op binnenwateren werd de maritieme communicatie in 1957 verrijkt met de marifoon. Na de oprichting van Inmarsat (International Maritieme Satellite Organisation) in 1979 werd maritieme communicatie middels de satelliettelefoon mogelijk. Ook nu zijn al deze systemen nog steeds in gebruik, uiteraard in een getransformeerde, sterk verbeterde, vorm. Tegenwoordig zijn er uitgebreide mogelijkheden voor datacommunicatie via de satelliet. WNL heeft deze moderne communicatieapparatuur in het assortiment.

Bent u op zoek naar meer informatie over maritieme communicatie? Of wilt u een van onze producten aanschaffen? WNL staat voor u klaar! Neem direct contact op via (0)255 53 47 55 of sales@wnl.nl. Of

Vraag een offerte aan
Advies nodig?

Vragen over onze professionele nautische producten aanbod of direct een offerte aanvragen?