MF/HF zenders

Het assortiment van WNL bestaat uit diverse MF/HF zenders. Voor welk merk of type u ook kiest, u bent bij WNL verzekerd van een sneller levering.

MF/HF zenders

WNL Marine Electronics levert en onderhoudt alle apparatuur, waaronder goedgekeurde MF/ HF zenders van onder meer Sailor en NSR. Vanzelfsprekend leveren wij snel en installeren vakkundig waar nodig. Daarnaast verzorgt ons eigen serviceteam desgewenst het onderhoud en eventuele reparatie van de MF/HF zenders.

Achtergrondinformatie over MF/HF
Maritieme radiocommunicatie met schepen verder uit de kust vindt plaats via de middengolf (MF: 300 kHz-3MHz) en de korte golf (HF: 3-30MHz). Op de middengolf is het bereik relatief beperkt (tot 150 zeemijl). Op de korte golf is het mogelijk wereldwijd te communiceren door de reflectie van de radiosignalen op deze frequenties door de ionosfeer. Doordat de samenstelling van de ionosfeer varieert onder invloed van de zon, varieert ook de reflectie van de radiosignalen en hiermee de te gebruiken frequenties. Daarom is er voor maritieme radiocommunicatie een aantal frequentiebanden in de korte golf in gebruik.

Een MH/HF-zender kopen? WNL staat voor u klaar! Neem direct contact op via (0)255 53 47 55 of sales@wnl.nl.

Advies nodig?

Vragen over onze professionele nautische producten aanbod of direct een offerte aanvragen?