VHF portofoon

Het assortiment van WNL herbergt VHF portofoons ofwel handheld marifoons van topmerken als Sailor, Entel en Icom. Alle portofoons beschikken over krachtige zendontvangers en hoogwaardige audio, zijn robuust en gebruiksvriendelijk.

VHF portofoon

We leveren snel, en verzorgen desgewenst tevens het programmeren en onderhoud van de portofoon van uw keuze. Naast apparatuur ten behoeve van communicatie verkoopt, installeert en onderhoudt WNL tevens apparatuur voor navigatie, veiligheid en visopsporing.

WNL staat voor:

  • maritieme kwaliteitsproducten op het gebied van
    communicatie, navigatie, veiligheid en visopsporing
  • vakkundig en ervaren serviceteam
  • vooroplopend in technologie
  • door belangrijke instanties erkend en gecertificeerd

Een goed advies is het halve werk
Portofoons worden op schepen veel gebruikt voor communicatie onderling. Een schip dat onder GMDSS valt, is verplicht meerdere (GMDSS) portofoons aan boord te hebben. Op pleziervaartuigen tot maximaal 20 meter mag op de Nederlandse binnenwateren een portofoon worden gebruikt in plaats van een vaste marifoon. Schepen met een lengte van meer dan 20 meter daarentegen moeten een vaste marifoon aan boord hebben. ATIS is bij gebruik op de Nederlandse binnenwateren verplicht. Heeft u behoefte aan gedegen advies? Ons team bestaat uit vakmensen met vele jaren ervaring in de maritieme sector. Het staat garant voor vakkundig advies inzake de beste VHF portofoon voor uw schip. Natuurlijk adviseren wij ook graag over het gebruik van overige maritieme communicatiemiddelen.

Achtergrondinformatie over de marifoon
De VHF portofoon wordt gebruikt voor de maritieme radio werkend in de VHF-band (156-162 MHz). De nadruk van het gebruik van de marifoon ligt op de veiligheid van het schip en de bemanning. Naast een apart VHF-marifoonkanaal voor noodoproepen (DSC), zijn er kanalen voor contact met de havenmeester en brugwachter en voor contact tussen schepen onderling.

Let op: certificaat verplicht
Wanneer u een marifoon aan boord heeft, moet tenminste één bemanningslid beschikken over het Basiscertificaat Marifonie. Hiermee mag u de meeste vaste of handheld marifoons bedienen op de binnen- en de kustwateren. Gaat u verder uit de kust? Afhankelijk van het type apparatuur dat u aan boord heeft zijn dan wellicht uitgebreider certificaten als Marcom-B en Marcom-A verplicht.

Een VHF portofoon kopen? WNL staat voor u klaar! Neem direct contact op via (0)255 53 47 55 of sales@wnl.nl.

Advies nodig?

Vragen over onze professionele nautische producten aanbod of direct een offerte aanvragen?