ECDIS

WNL verkoopt Simrad en Simrad-Maris ECDIS-systemen . Deze systemen zijn Wheelmark-goedgekeurd. Ook voor installatie en onderhoud bent u bij ons aan het juiste adres. We zijn gecertificeerd om deze ECDIS-systemen te installeren en te onderhouden. Ons eigen ervaren serviceteam heeft alle specifieke kennis in huis!

ECDIS

Met onze jarenlange ervaring en up-to-date kennis adviseren wij graag over het meeste geschikte systeem voor uw schip. WNL heeft ook alles in huis voor communicatie en veiligheid op het water. Daarnaast leveren we alle elementaire producten ten behoeve van visopsporing. Bent u op zoek naar meer informatie? Wij staan voor u klaar!

ECDIS van Simrad
De Simrad ECDIS-systemen in het assortiment van WNL zijn IMO-goedgekeurd en ontworpen voor gebruik aan boord van SOLAS-schepen, waaronder grote passagiersschepen, tankschepen en vrachtschepen. Bovendien biedt het systeem installatiemogelijkheden met twee stations (PLECDIS – Paperless ECDIS), zodat papieren kaarten aan boord overbodig worden.

Achtergrondinformatie over ECDIS
Electronic Chart Display Information System of kortweg ECDIS is een computersysteem dat het mogelijk maakt om elektronisch zeekaarten te bekijken. ECDIS voldoet aan de regelgeving van de Internationale Maritieme Organisatie (IMO) en is dé vervanger van de papieren kaart. Vanaf 1 juni 2012 is ECDIS gefaseerd ingevoerd voor alle schepen groter dan 3000 gross tonnage en passagiersschepen groter dan 500 gross tonnage. Een ECDIS-systeem:

  • dient te voldoen aan de IMO Performance Standards voor ECDIS (IMO Resolutions A817(19) en MSC.232(82))
  • moet gebruik maken van door de Internationale Hydrografische Organisatie (IHO) geautoriseerd kaartmateriaal
  • moet het kaartmateriaal inrichten en presenteren volgens de IHO-standaarden S52 en S57.

Bent u op zoek naar een ECDIS-systeem? Of naar meer informatie over ECDIS? WNL staat voor u klaar! Neem direct contact op via (0)255 53 47 55 of sales@wnl.nl.

Advies nodig?

Vragen over onze professionele nautische producten aanbod of direct een offerte aanvragen?