Navigatiesoftware

WNL levert navigatiesoftware van onder andere Olex, Quodfish en TRAX. Deze systemen worden zeer veel gebruikt als visplotter in de visserij en bieden tal van mogelijkheden om relevante visserij-informatie in op te nemen, desgewenst ook met 3D-bodeminformatie. Daarnaast worden ze gebruikt als systeem ter ondersteuning van een veilige navigatie.

Navigatiesoftware en visserijplotters

De Olex is een professionele kaartplotter met alle functies en mogelijkheden voor een veilige navigatie. De Olex software kan worden gebruikt met Navionics kaarten of met Primar ENC’s.

Naast de navigatiefunctie heeft de Olex uitgebreide visplotterfuncties. Met een extra module (GRIB module) is het nu ook mogelijk om weersinformatie en informatie over golfhoogte en stroming op de kaart weer te geven. De Olex full version wordt geleverd met zeebodemgegevens en heeft de mogelijkheid om de zeebodem zowel in 2D als in 3D weer te geven. Als de computer op een echosounder wordt aangesloten is het mogelijk om een eigen bestand aan zeebodemgegevens op te bouwen. De kwaliteit van deze gegevens hangt nauw samen met het type echosounder dat wordt gebruikt. Met extra modules is het bovendien mogelijk om informatie van multibeam-systemen, zoals de Atec-400, WASSP en SeaPix weer te geven.

Quodfish en TRAX
De Quodfish- en TRAX-plotters zijn geavanceerde systemen, geschikt om te gebruiken bij

een veilige navigatie én voor de optimale ondersteuning van de (zee-)visserij. Als visplotters bieden de systemen een groot aantal functies en een grote gebruiksvriendelijkheid.

Achtergrondinformatie kaartplotters
Een kaartplotter is een apparaat dat in de scheepvaart wordt gebruikt om een koers te bepalen en op elektronische wijze te navigeren. Visplotters ontsluiten gegevens over bodemcontouren en dieptes. De gedoseerde navigatie-informatie op de kaarten zorgen voor een overzichtelijke weergave van onder meer de zeebodem.

Op zoek naar navigatiesoftware voor uw schip? WNL staat voor u klaar! Neem direct contact op via (0)255 53 47 55 of sales@wnl.nl.

Advies nodig?

Vragen over onze professionele nautische producten aanbod of direct een offerte aanvragen?