GPS

WNL verkoopt verschillende soorten GPS-oplossingen (satellietplaatsbepalingssystemen), waaronder diverse systemen met het Wheelmark-certificaat.

Global positioning system – GPS

Naast GPS-apparatuur verkoopt, installeert en onderhoudt WNL ook apparatuur voor communicatie, overige navigatie, veiligheid en visopsporing. Ons team bestaat uit ervaren techneuten, vakmensen die hun sporen in de maritieme wereld hebben verdiend. Dit team stelt ons in staat iedere klant vakkundig te adviseren, de apparatuur naar zijn keuze te installeren en zorg te dragen voor gedegen onderhoud. Of het nu een enkel apparaat betreft of een compleet pakket aan apparatuur.

Ons relatiebestand bestaat voornamelijk uit professionele partijen, maar ook de recreatieve vaart kan gebruik maken van onze expertise op het gebied van GPS en overige navigatiemiddelen. Zowel de kennis van ons serviceteam als ons uitgebreide assortiment is altijd up-to-date.

Achtergrondinformatie over GPS
In vroeger tijden bepaalden zeelieden hun positie met behulp van kompas en sextant. Daarbij keken ze overdag naar de zon en ’s nachts maakten ze gebruik van de positie van de sterren. Later werd radiopeilingsapparatuur veel gebruikt. GPS werd in de jaren zestig ontwikkeld voor gebruik door de Amerikaanse strijdkrachten en de veiligheidsdienst, maar pas bij de lancering van het ruimtevaartuig Spoetnik door de Sovjet-Unie in 1957 kwam er wereldwijde interesse voor het systeem.

Het Amerikaanse Ministerie van Defensie is verantwoordelijk voor het GPS-systeem en draagt tevens zorg voor het onderhoud. GPS bestaat uit 24 satellieten die in zes banen om de aarde draaien. Iedere satelliet draait tweemaal per dag om de aarde en zendt een uniek radiosignaal uit. Om een positie te kunnen bepalen heeft een GPS-ontvanger de signalen van minimaal drie satellieten nodig.

Er is ook een Russisch alternatief voor GPS, namelijk Glonass. Door de Russen wordt nog steeds veel geïnvesteerd in de uitbreiding en verdere verbetering van het systeem. Glonass wordt als complementair aan GPS gezien, om apparaten betere positiebepaling te geven. Ook China en Europa werken aan alternatieve navigatiediensten.

Op zoek naar de juiste GPS-apparatuur voor uw schip? WNL staat voor u klaar! Neem direct contact op via (0)255 53 47 55 of sales@wnl.nl.

Advies nodig?

Vragen over onze professionele nautische producten aanbod of direct een offerte aanvragen?