PLB’s

WNL verkoopt PLB noodbakens van Ocean Signal. In ons assortiment vindt u diverse PLB’s met en zonder AIS- of GPS-functie. Natuurlijk dragen we tevens graag zorg voor de keuring van en het onderhoud aan uw PLB.

PLB: noodbaken voor personen

Met onze jarenlange ervaring en up-to-date kennis adviseren wij graag over de meeste geschikte PLB’s voor uw bemanning. Naast veiligheidsapparatuur als PLB’s heeft WNL ook alles in huis voor communicatie en navigatie op het water. Daarnaast leveren we alle elementaire producten ten behoeve van visopsporing.

Achtergrondinformatie over de PLB
PLB (Personal Locator Beacon) is een persoonlijke zender die in geval van nood een alarmsignaal uitzendt. Een PLB alarmeert op 406 MHz en zendt op 121.5 Mhz (SAR-frequentie) een signaal uit dat bedoeld is voor homing. Daarmee kunnen schepen of vliegtuigen in de omgeving de lokatie uitpeilen. Op 406 MHz is een noodradiobaken wereldwijd te ontvangen via het COSPAS-SARSAT satellietsysteem. Via deze frequentie zendt de PLB een unieke code uit waardoor de persoon door COSPAS-SARSAT en kustwachtorganisaties te identificeren is.

Waar een EPIRB aan boord of op de reddingsboot blijft, gaat een PLB letterlijk met het bemanningslid overboord. Door de unieke code van het baken kan het bemanningslid direct worden geïdentificeerd. GPS-gestuurde PLB’s zenden bij een noodalarmering ook hun positiegegevens mee waarmee uitpeilen niet nodig is. De levensduur van de batterijen van een PLB is tussen de vijf en tien jaar. Gebruikers van een PLB hebben een vergunning nodig welke te verkrijgen is via Agentschap Telecom.

Bent u op zoek naar meer informatie over PLB’s? Of wilt u een van onze producten aanschaffen? WNL staat voor u klaar! Neem direct contact op via (0)255 53 47 55 of sales@wnl.nl.

Advies nodig?

Vragen over onze professionele nautische producten aanbod of direct een offerte aanvragen?