SART

WNL verkoopt SART sytemen met het Wheelmark-certificaat van bekende merken waaronder Sailor, Ocean Signal en EM-Trak. Wij adviseren u graag over de meeste geschikte radiotransponders voor uw schip.

SART

Achtergrondinformatie
De Search and Rescue Transponder is een hulpmiddel voor het lokaliseren van personen tijdens een reddingsoperatie.

Een radar-SART werkt op de radarfrequenties. Het is een hulpmiddel bij het lokaliseren van personen tijdens een reddingsoperatie (search and rescue operatie) van schepen in nood. Wanneer men bij een noodgeval verplicht is het schip te verlaten moet men de SART meenemen in de reddingsboot en hem in stand-by zetten. Wanneer het apparaat een signaal van een radar ontvangt, zal hij een eigen signaal terugzenden. Dit resulteert in een karakteristiek beeld op het radarscherm (cirkels) waardoor personen in nood teruggevonden kunnen worden. Het systeem werkt op een frequentie van 9GHz.

Een AIS-SART werkt op de AIS-frequenties. Hij zal eerst via GPS-signalen de positie bepalen en vervolgens op de AIS-frequenties een noodbericht uitzenden. De schepen in de buurt worden via hun AIS gealarmeerd en kunnen aan de hand daarvan bepalen waar het apparaat zich bevindt.

Vragen? WNL staat voor u klaar! Neem direct contact op via (0)255 53 47 55 of sales@wnl.nl.

Advies nodig?

Vragen over onze professionele nautische producten aanbod of direct een offerte aanvragen?