Echolood

Zoekt u een echolood systeem? WNL verkoopt echoloden van onder andere de merken Simrad, Kaijo en Koden.

Echolood

Voor professioneel gebruik leveren we onder andere echoloden met de veelgebruikte frequenties 50/200 kHz. Daarnaast leveren we de Simrad ES80 fishfinder die een totaal frequentiebereik heeft van 10 tot 500 kHz. Ook echosounders voor wetenschappelijk gebruik (Simrad EK80) zijn bij ons verkrijgbaar. Behalve voor het brede assortiment professionele echosounders kunt u ook bij ons terecht voor fishfinders voor recreatief gebruik, onder andere van Simrad en Lowrance.

Zowel professionele als recreatieve vissers vertrouwen op de producten en expertise van WNL. En dat is niet voor niets. Doet u zaken met WNL, dan bent u zeker van:

  • een ruim assortiment met maritieme kwaliteitsproducten op het
    gebied van communicatie, navigatie, veiligheid en visopsporing waaronder echosounders
  • de expertise van ons vakkundig en ervaren serviceteam.

Achtergrondinformatie echolood / echosounders
Een echolood, ook wel echosounder genoemd, is van oorsprong een instrument waarmee men de waterdiepte (afstand tussen de bodem en de kiel van het schip) kan bepalen. De gemeten waterdiepte noemen we de loding. Het woord loding is afkomstig van een oud mechanisch instrument dat al duizenden jaren in de scheepvaart wordt gebruikt: een dieplood (een stukje lood aan een touw). Naast de diepte kan men met een echolood ook de hardheid van de bodem bepalen.

Bij de visserij neemt het echolood een bijzondere plaats in. Daar wordt het gebruikt voor het opsporen van visscholen die als duidelijke echo’s kunnen worden weergegeven, aan de hand waarvan de schipper beslist of hij de netten uit zal zetten. De meer geavanceerde echoloden kunnen ook worden gebruikt om de grootte van de vis te bepalen of als hulpmiddel in de bepaling van de vissoort. Een moeilijkheid wordt gevormd door de vis die zich op de bodem bevindt, omdat deze op het echogram als een deel van de bodem wordt weergegeven.

Op zoek naar meer informatie of zoekt u de juiste echosounder voor uw schip? WNL staat voor u klaar! Neem direct contact op via (0)255 53 47 55 of sales@wnl.nl.

Advies nodig?

Vragen over onze professionele nautische producten aanbod of direct een offerte aanvragen?