WASSP Multibeam echosounder

De vernieuwde WASSP multibeam echosounder biedt nu nog meer mogelijkheden om de bodem en de waterkolom onder het schip te bekijken en in 3D weer te geven. De nieuwste generatie WASSP F3 widescan sounder is speciaal ontwikkeld voor de visserij.

Multibeam echosounder

Hij scant met een bundel van 120 graden met 224 beams en voorziet gebruikers daarmee van details als de positie van de vis in de waterkolom en van het verloop van de zeebodem. Er is ook een WASSP voor de survey en de hydrografische markt, de S3.
Een video waarin de specifieke mapping (diepte en hardheid) van de WASSP wordt getoond kan via de volgende link worden bekeken: https://youtu.be/LEzSYUy3ewU.

WASSP ook geschikt voor schelpenvisserij
De WASSP wordt veel gebruikt in de visserij. De waterkolom onder het schip en de vis daarin kan goed zichtbaar worden gemaakt. Maar ook voor schelpenvisserij is de WASSP uitermate geschikt gebleken. Zo zijn diverse oestervissers, scallop vissers en ook mosselvissers met het systeem uitgerust.
Met name de bodem hardheid is interessant voor de schelpenvisserij. Omdat schelpen harder zijn dan ander bodemmateriaal zoals zand, slib, etc., kan de WASSP in verschillende kleuren op het scherm precies aangeven waar schelpen liggen en waar zand of ander materiaal ligt. Daarnaast wordt ook de diepte precies aangegeven en worden eventuele oneffenheden (bv. wrakken, etc.) op de zeebodem perfect weergegeven in 2D alswel in 3D. Op bijvoorbeeld een diepte van 10 meter, wordt met één enkele track de zeebodem met een breedte van meer dan 30 meter in kaart gebracht.
Een video waarin een mosselbank met de WASSP wordt bekeken is te zien via https://youtu.be/LEzSYUy3ewU.

Achtergrondinformatie over de multibeam sonar
Een multibeam echolood voorziet gebruikers van details van de zeebodem en/of de waterkolom onder het schip. Een multibeam is in principe een samengestelde singlebeam. In tegenstelling tot een singlebeam zendt een multibeam in één keer meerdere geluidspulsen uit onder verschillende hoeken. Met de teruggekaatste geluidsgolven wordt een gedetailleerd beeld gevormd van de zeebodem. Behalve in de visserij worden multibeam echoloden veel gebruikt aan boord van hydrografische onderzoeksschepen en in de offshore.

Op zoek naar een multibeam echosounder? WNL staat voor u klaar! Neem direct contact op via (0)255 53 47 55 of sales@wnl.nl.

Advies nodig?

Vragen over onze professionele nautische producten aanbod of direct een offerte aanvragen?